Sulfargin

Ne nahranite lekarne, uporabite ta poceni analog iz časa ZSSR iz glive

Navodila za uporabo

Mednarodno ime

Skupinska pripadnost

Opis aktivne snovi (INN) t

Oblika odmerka

Farmakološko delovanje

Zdravilo Sulfanilamide za lokalno uporabo. Ima širok spekter protibakterijskega delovanja, ki vključuje skoraj vse mikroorganizme, ki lahko okužijo opekline: Escherichia coli, Proteus spp., Staphylococcus spp., Klebsiella spp. Nekatere vrste gliv in kvasovk so tudi občutljive. Zmanjšuje aktivnost encimov mikrobnih celic, ki vsebujejo SH.

Ko se nanese na poškodovano kožo, se loči s sproščanjem srebrovih in sulfanilamidnih ionov, katerih koncentracije zadostujejo za zaviranje rasti patogenov in hkrati nimajo škodljivega učinka na celice tkiv. Dobiva se v nekrotično tkivo. Rahlo izhlapi s površine rane, nima neprijetnega vonja in se zlahka spere z vodo.

Indikacije

Kontraindikacije

Neželeni učinki

Uporaba in odmerjanje

Navzven. Odrasli in otroci, starejši od 1 meseca, po čiščenju rane poškodovano površino namažemo s plastjo kreme ali mazila debeline 1,5-2 mm 1-2 krat dnevno; velike poškodovane površine kože se zaprejo s sterilnim povojem, zamenjajo 1-2 krat dnevno. Pri spreminjanju oblačil ni opaziti bolečinskih učinkov. Pred vsakim ponovnim nanosom je potrebno odstraniti prejšnjo plast pripravka s tokom vode ali antiseptičnim zdravilom.

Največji odmerek - 0,3 g mazila.

Posebna navodila

Pri zdravljenju bolnikov z jetrno in / ali ledvično insuficienco je treba redno spremljati koncentracijo sulfonamidov v plazmi.

Srebrove soli, ki reagirajo z atmosferskim kisikom, kovinami in drugimi kemičnimi komponentami, zlasti pri kataliziranju toplotnih učinkov, potemnijo, zato je treba zdravilo shraniti v zaprti posodi in stran od virov toplote.

Deli telesa, zdravljeni z zdravilom, je priporočljivo zaščititi pred neposredno sončno svetlobo.

Zakaj so pohlepne lekarne orodje skrajno skrile 39-krat? Izkazalo se je, da je sovjetska debela.

Tudi najbolj mrtve jetra se očistijo s tem zdravilom!

Elena Malysheva: "Okulisti so o tem molčali! Enostaven način za ponovno pridobitev 100% vida v nekaj dneh."

Analogi

Ocene

Tamara, 18.03.2014, starost: 35

S Sulfarginom, rane prenehajo gnojiti in se hitro zacelijo, jaz jo uporabljam sam in razmažem rano, moj otrok se nenehno vzpenja in se znebi dreves, še posebej v poletnem obdobju se začne.

Lorik, 4. 9. 2014, starost: 34

Čarobna palica za mame, čeprav so sprva kupili za našega očeta, ki je prejel roko in uporabil sulfargin, kot ga je predpisal zdravnik. Prebral sem, da se tudi ta mazilo izkaže za pomoč pri odrgninah, zato hčerkam z njo klečem - in verjemite mi, da je bolje kot jod, ker ne pečejo, ampak dezinficirajo, mimogrede, ne slabše in morda celo boljše.

Dobra mazilo, s prihodom otroka, se je v kompletu za prvo pomoč pojavil moj sulfargin, saj smo že štiri mesece začeli dobivati ​​praske od mačke, zato smo razmazali sulfargin mazilo. Zdravi dobro in celo brazgotine ne ostanejo.

Rita, 26.05.2014, starost: 6 let

Prav tako mi je bil všeč sulfargin, odlično mazilo. S svojimi otroki ni nobene rane.

Sulfargin je odlična mazilo, ki pomaga hitro pozdraviti ne samo opekline, temveč tudi praske s praskami, in ker imam dva sinova, vedno obstaja mazilo v kompletu za prvo pomoč, in ne samo doma, ampak tudi na cesti, ker moji fantje v mirovanju uspejo zaslužiti odrgnine in praskami veliko več kot doma.

Vera, 06.17.2014, starost: 32

Povejte mi, prosim, ali je kdo uporabil to mazilo za trofične razjede, ali obstaja učinek?

Moja mama uporablja to mazilo za zdravljenje trofičnih razjed. Izvedenih je bilo le nekaj presaditev kože, tako da ni bilo ničesar, kar bi pomagalo, dokler ni bil uporabljen sulfarginum. Če se v zgodnji fazi pojavi razjeda, pod mazilom 2-krat na dan nanesemo mazilo s tanko plastjo približno 2-4 mm. To mazilo vsebuje srebrove ione in sulfadiazin, ki očitno blagodejno vplivajo tudi na te razjede, ki se navsezadnje povlečejo naprej. Zato je smiselno zaupati tej zdravili, biti zdravo!

Imam primer sulfargin v mojem domu in na cesti v primeru poškodb. Tudi sam si podmažem rane, če se posekam in opraskam sina, vedno mačk iz mačke. Zelo dobro mazilo, s srebrovimi ioni, ubije vse okužbe pri ranah. Zato se po vsem zdravi hitreje.

Telapiya, 19.11.2014, starost: 4

Ne maram, mazilo se spopada z vsemi težavami mojega otroka! Odrgnine, modrice, praske, popolnoma zdravijo, lajšajo vnetja, ne praskajo, ko se nanesejo! Tudi jaz sem ga prerezal. Gnojne rane zelo dobro zategnejo, na splošno so sredstva univerzalna, učinkovita, zaupanja vredna!

Oksana, 04.04.2015, starost: 3

Pogosto zdravim svoje nemirne rane, potem bodo padle, potem se ne bodo obrnile, potem pa bodo zgrajene vroče. Zato je mazilo v mojem hitrem dostopu doma, in ko gremo na počitek, sem ga dal v potovalni komplet za prvo pomoč. Sulfargin pomaga dobro in hitro, in kar je najpomembnejše brez stiskanja, in potem otrok že boli.

Moram poskusiti. in potem smo vsi na starinski način - slikamo z zeleno barvo)

Poznaš Pelagijo, toda dolgo nismo uporabljali zelene barve. Sem tudi pediater, ki je dejal, da je briljantno zeleno prejšnje stoletje in da celo boli in ne pomaga. Zato je sulfargin v kompletu za prvo pomoč vedno tam. Gremo na sprehod, vtaknem v torbico, če nekje jedemo, potem pa jo dam v komplet za prvo pomoč. Na splošno, vedno z vami)

Oksana, 07/03/2015, starost: 30 let

Moj otrok se seveda ukvarja z nogometom, vsakič ko lomljena kolena, komolci. Že eno leto zdravim odrgnine s sulphargin, priročno stvar, in sem ga dal z otrokom, tako da po padcu sem ga sam uporabite, če je mogoče. Zdravljenje po uporabi sulfargina je hitro, sam sem ga večkrat uporabil.

Alina, 22.11.2016, starost: 55 let

O sulphargin slišal prej, da pomaga dobro pri celjenju ran, vendar ni vedel. Prav tako je dobro zdravilo za opekline. Moja mama ima vedno to mazilo v kompletu za prvo pomoč, po potrebi jo uporablja že leta. Potem ji je pomagala v kuhinji in jo spali z vrelim oljem. Mama takoj premazan z mazilom. Mislil sem, da bi bilo bolj boleče, toda to mazilo ni bilo tako strašno. Bila je rdeča, vendar brez mehurjev. Kupili in jaz pridejo prav.

Maxim, 01.03.2017, starost: 18 let

Ali so bile akne uporabljene?

Ne vem, kako kdorkoli, ampak imam sulfargin mazilo, prvo zdravilo v kompletu za prvo pomoč, za kose, odrgnine. Tik pred uporabo mazila morate umiti rano z vodo, dobro, s peroksidom, če jo imate, in po nanosu mazila nanesite povoj, če je to potrebno. Pri nanosu se tvori film, zaradi katerega je trajno zagotovljen dezinfekcijski učinek. Na splošno sem zadovoljen z učinkom tega orodja.

Všeč mi je tudi Sulfargin kot zdravilno sredstvo. Njegova želja je že davno dana. Obvladujem odrgnine, vse vrste ran, prask. Možno je tudi, da otrok raztrga kolena, in kar je resnejše, pod povoj s to mazilo, "odstranite" - vse je vedno zdravilno dobro.

Dekleta, najlepša hvala. In potem na dvorišču 21. stoletja, in sem obravnaval otroke z briljantno zeleno v starih odrgninah. Zdaj sem kupil Sulfargi, zato sem opazil, da ta mazilo ne posuši rane, ampak zaceli. Tako se znebite zelenih stvari in na svojem mestu dajte mazilo)

In delam z dokumenti na delu. Pogosto sem obrezal prste proti papirju, bolečina seveda (toda takoj, ko se kri ustavi, takoj začnem razrezati svoje kose s sulphargin mazilom. Če pošteno ne opazijo veliko), mazilo ima dober učinek.

Dekleta, podpiram vse, vse, ki pišejo o sulfargin. V naši opremi za prvo pomoč se mazilo nikoli ne prikaže) Samo cev se konča, kupim novo, ker vem, da moj sin po hoji po valjih ali rolki pogosto pride z odrgninami. Zdravilni učinek tega zdravila mi je prijeten, zato sem izbral to mazilo.

Moj sin se je že v šoli boril zaradi dekleta, ki mi ga je razložil. Torej ga je fant, s katerim se je boril, potisnil in padel, kolena in roke so mu odtrgali. Dobro je, da imam sulfargin v svoji opremi za prvo pomoč. Začela je zdraviti njegove rane, zdravili so se. Oh, tisti otroci.

Varvara, 27.09.2018, starost: 30

Toda pred kratkim sem neuspešno padel po stopnicah na jugu, z mano sem vzel sulfargin (vzeli so ga za otroka, ampak to je bilo koristno za mojo mamo, mislim). Vse je ozdravila skoraj pred našimi očmi, drugače me je skrbelo, da bom v Photoshopu slikal koleno na vseh fotografijah, sama pa je bila zaraščena.

Moj zakonec in sin sta vključena v ekstremne športe, zato seveda ne gre brez odrgnin. Zato je sulfarginsko mazilo vedno v kompletu za prvo pomoč. Po treningih ravna z odrgninami, praskami. Zdravijo dobro, ne zagneny ne.

Sem šivilja, tako pogosto so vse vrste poškodb, najpogosteje sem se po nesreči zgrabila s škarjami. In roke - po vsem menijo delovno orodje. Zato je sulfargin vedno v arzenalu, s katerim se vsi kosi hitro zacelijo.

Mnenja o zdravilu Sulfargin

Mazilo za zunanjo uporabo, Farmacevtski obrat v Talinu

Indikacije za uporabo

Zdravljenje okuženih opeklinskih ran, ranic, odrgnin, kožnih razjed, transplantirane kože; tudi za preprečevanje njihove okužbe.

Razprava o zdravilu Sulfargin v maminih zapisih

. seznam je enak vašemu))) To je naključje))) Edina stvar, ki se ne ujema, je, da v moji opremi za prvo pomoč že dve leti ni nobenega briljantnega zelenega na cesti ali doma. Namesto njega uporabljam sulfatno mazilo, veliko pomaga pri odrgninah in praskih, prav tako pa je velik plus, saj pri opeklinah ni nadomestek.

Anna, res mi je všeč mazilo v zvezi s tem. Vem, ko držim otroka pod mrzlo vodo, ga držim za ročaj in ga nato položim na njo, nikoli je ne izpustim, ni sledi opekline. Všeč mi je tudi, da ga uporabljam za odrgnine in praske, vse se dobro zdravi.

Pomaga mi, da se znebim akne sulfargin mazila. Svetoval sem mu, da je to lekarna, zato jo uporabljam samo. Popolnoma je prišla k meni. Pred tem sem uporabila drugo zdravilo, vendar je bila moja koža zelo suha, vendar ni bilo ničesar od sulfargina.

In mimogrede, namesto briljantnega zelenega in joda, dajem posebno mazilo, imenovano sulfargin. Všeč mi je, da pomaga hitro zaceliti modrice, praske in opekline, in ni vam treba zeleno kot zelene opeke)) V gospodinjskem in potovalnem kompletu je vedno mazilo. In vse ostalo na vašem seznamu.

Sulfargin pomaga tudi pri opeklinah. Deklica je v polnih nogah zažgala noge, pravi, da se je zaradi tega mazila vse hitro obnavljalo. O njem sem iskal na internetu - na splošno gre za univerzalno sredstvo - ranjenje, protimikrobno in nekaj drugega, ker z

Mazilo sulfargin dobro pomaga pri kosih in odrgninah s praskami in se lahko uporablja za opekline. To orodje za prvo pomoč imam v kompletu za prvo pomoč, vedno na vidnem mestu, kjer ležijo, ker poznam njihove fante.

Iruksol 30 evrikov vredno. Kakšna žival je to in na splošno pomaga? Morda je to ceneje za začetek. Sulfarginu bi svetoval - v svojem medicinskem kabinetu je vedno, ko ga je kupil tudi za zdravljenje gnojnih in izčrpavajočih ran - nekje na tretji dan so se rane začele pokrivati ​​s skorjo, stari gnoj se je odmaknil, novi se ni pojavil, na splošno dobra stvar za vse primere.

Pomaga mi in mojim otrokom zelo dobro s kosi in praskami sulfargin mazilo. To je hitro zdravljenje in ne želo. Vedno jo poskušam obdržati v domači opremi za prvo pomoč in jo vzeti s seboj na sprehod z otroki, sicer smo morali večkrat udariti nekaj ali kaj drugega.

Catherine, smo večkrat spali roko na železo in to ne pomeni, da niste bili pozorni, samo otroci so okretni. Torej z mazilom razmastim sulphargin, dobro pomagam pri celjenju.

Iz lastnih izkušenj vem, da glavna stvar ni panika. Vse se opravi previdno, ko otrok opeče. Prvo opeklino smo imeli iz železa, drugo iz vrele vode, tako da sem mesto opekla zmešal s sulfargin mazilom. Mimogrede, dekleta, opazite, da to mazilo pomaga tudi z odrgninami in praskami, ki jih pogosto imajo aktivni otroci.

dekleta, v komentarjih omenja odlično mazilo - Sulfargin. Zagotavljam vam, da boste poskusili enkrat, potem pa se bo trajno umaknila v vašo opremo za prvo pomoč.

In še dodamo sulfargin mazilo k kompletu za prvo pomoč. Pomaga tudi pri opeklinah, pomaga tudi pri zdravljenju kosov, prask, drobcev in podobnih ran. Vedno jo odpeljemo na morje in na deželo. Za uporabo so dovoljeni otroci, starejši od enega leta.

tukaj spodaj je bilo priporočeno zelo dobro mazilo - Sulfargin. Vse obravnavam in zdravim vse opekline, nikoli nisem spodletel. in če so najmlajši tam, potem mislim, da bi to mazilo običajno postalo stalno prebivališče v kompletu za prvo pomoč, saj res pomaga hitro zažgati kožo in so odrgnine drugačne.

Dolgo sem zamenjal Zelenko s sulfargin mazilom. Za hišo, ki je potrebna. Varuje mojega otroka pred praskami in odrgninami, vendar brez njega ne moremo živeti niti en dan. In res v domu komplet prve pomoči je vedno koristen za vso družino. Mimogrede, celo z opeklinami pomaga.

Anastasia, naj se zaceli prej, imeli smo isti primer, vse je minilo in ni bilo sledi. Tukaj so že pisali o Sulfargin mazilu, mi smo ji le prelili opeklino, pomagala je dobro, svetujem.

. z otroki v Zaozernoe, 28 dni. Pogledam seznam in razumem, da je preveč. Zakaj toliko mešanice kašlja in psevdo medicine številka 10? V št. 28 dodamo mazilo iz kosov in prask sulfargin, ne stisnemo, lahko je star od 1 leta, hitro se zaceli. Če zažgete sonce, lahko z enakim sulfarginom razmažete, pomaga pri opeklinah. Tudi jaz sem manijak, ko grem, vendar sem tako preprosta.

Annie, kot sem razumel vas, moj otrok tudi ne sedi na enem mestu, ves čas v gibanju))) tako brez odrgnin in prask ni mimo, zato sem bris sulfargin z mazilom, pomaga pri zdravljenju dobro in brazgotine ne ostanejo, tako da prevzamejo dobro. opomba))))

Veš, Nadyushka, vedno imam s seboj sulfargin na takšnih primerih, poleg tega pa imam v torbici cev, cev v domači medicinski omarici in cev v potovalnem kompletu, saj moj tomboy uspeva povsod dobiti abrazijo. Mimogrede, mazilo je zelo dobro, pomaga pri zdravljenju hitro in brez sledu, zato ga poskusite.

Kakšne neumnosti. Prav tako sem sežgala, ko je bila noseča ženska, nato pa zmešala s sulfarginom in to je bilo vse. Otrok se je rodil brez rojstnih oznak in njegov sin, ki je star tri leta, je že večkrat opekel, jaz pa ga tudi umazam z mazilom in vse hitro mine.

Ocene za Sulfargin

Oblika sproščanja: Mazilo

Analogi Sulfargin

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 16 rubljev. Analogni cenejši za 293 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 23 rubljev. Analogni cenejši za 286 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 25 rubljev. Analogni cenejši za 284 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 29 rubljev. Analogni cenejši za 280 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 34 rubljev. Analogni cenejši za 275 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 38 rubljev. Analogni cenejši za 271 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 39 rubljev. Analogni cenejši za 270 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 39 rubljev. Analogni cenejši za 270 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 46 rubljev. Analogni cenejši za 263 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 76 rubljev. Analogni cenejši za 233 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 93 rubljev. Analogni cenejši za 216 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 110 rubljev. Analogni cenejši za 199 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 110 rubljev. Analogni cenejši za 199 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 114 rubljev. Analogni cenejši za 195 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 118 rubljev. Analogni cenejši za 191 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 162 rubljev. Analogni cenejši za 147 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 165 rubljev. Analogni cenejši za 144 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 183 rubljev. Analogni cenejši za 126 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 190 rubljev. Analogni cenejši za 119 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 205 rubljev. Analogni cenejši za 104 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 210 rubljev. Analogni cenejši za 99 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 216 rubljev. Analogni cenejši za 93 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 237 rubljev. Analogni cenejši za 72 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 243 rubljev. Analogni cenejši za 66 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 259 rubljev. Analogni je cenejši za 50 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 276 rubljev. Analogni cenejši za 33 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 278 rubljev. Analogni cenejši za 31 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 285 rubljev. Analogni cenejši za 24 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 289 rubljev. Analogni cenejši za 20 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 312 rubljev. Analog je dražji za 3 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 315 rubljev. Analog je dražji za 6 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 316 rubljev. Analog je dražji za 7 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 364 rubljev. Analog dražji na 55 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 389 rubljev. Analog je dražji za 80 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 417 rubljev. Analog dražji na 108 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 424 rubljev. Analog dražji na 115 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 464 rubljev. Analog dražji za 155 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 482 rubljev. Analog dražji za 173 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 514 rubljev. Analog dražji za 205 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 585 rubljev. Analog dražji na 276 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 638 rubljev. Analog dražji na 329 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 749 rubljev. Analog dražji za 440 rubljev

Navodila za uporabo sulfarginom

Oblika, sestava in embalaža za sproščanje

Mazilo za zunanjo uporabo 1% bel ali skoraj bele barve, z značilnim vonjem.

Pomožne snovi: vazelinsko olje, propilen glikol, cetil stearil alkohol, glicerol monostearat 40-55, polisorbat 80, metil para-hidroksibenzoat, propil para-hidroksibenzoat, prečiščena voda.

50 g - aluminijaste cevi (1) - kartonske škatle.
800 g - plastične pločevinke.

Farmakološko delovanje

Antimikrobno sredstvo za sulfanilamid širokega spektra. Ima baktericidni učinek.

Zdravilo je aktivno proti gram-pozitivnim in gram-negativnim bakterijam (Escherichia coli, Proteus spp., Staphylococcus spp., Klebsiella spp.), Kot tudi glivice Candida spp. in dermatofiti.

Baktericidne lastnosti Sulfargin mazila so posledica aktivnosti srebrovih ionov, ki se sproščajo v rani zaradi disociacije soli srebrovega sulfadiazina; sproščanje srebrovih ionov se pojavi postopoma (zmerna disociacija), kar zagotavlja stalnost protimikrobnega delovanja. Baktericidno delovanje srebrovih ionov dopolnjuje bakteriostatski učinek sulfadiazina (sproščenega tudi med disociacijo srebrove soli sulfadiazina).

Za sulfargin je značilna zmerna osmotska aktivnost in nima nekrotičnih lastnosti.

Pri zunanji uporabi mazila je mogoče absorbirati do 1% srebrovih ionov in do 10% sulfadiazina iz celotne količine sulfadiazinove srebrove soli, ki jo na rano nanesemo na poškodovano površino rane ali rane.

Farmakokinetika

Podatki o farmakokinetiki zdravila Sulfargin niso na voljo.

Indikacije

Pri odraslih in otrocih, starejših od 1 leta, za preprečevanje in zdravljenje gnojnih ran in opeklin z blagim izločanjem ter trofičnih razjed, preležanin:

- pri predelavi svežih opeklin, da se prepreči razvoj okužbe;

- za zdravljenje ran in površin za opekline v prvi fazi procesa rane z blagim izločanjem;

- za zdravljenje ran in stopenj opeklin I-IIIA v drugi in tretji fazi rane;

- za zdravljenje trofičnih razjed, preležanin, nezdravilnih ran (vključno z ranami štori).

Način odmerjanja

Uporabi se zunaj. Po kirurškem zdravljenju rane in odstranitvi nekrotičnega tkiva se mazilo nanese na poškodovano površino s tanko plastjo (2-4 mm) pod prelivom ali po odprti metodi. Preliv se spremeni 1-2 krat / dan ali manj. Največji posamezni odmerek - 300 g. Trajanje zdravljenja - do 3 tedne.

Neželeni učinki

Sistemske reakcije: pri dolgotrajni uporabi Sulfargina na obsežnih površinah opeklin so možne motnje prebavnega sistema in spremembe v vzorcu periferne krvi (levkopenija), dispeptični simptomi in kožne manifestacije alergijskih reakcij, značilnih za pripravke sulfanilamida.

Lokalne reakcije: redko - kratkotrajno lokalno draženje (pekoč občutek, bolečina), ki ponavadi izginejo sami po sebi v 5-10 minutah po nanosu povoja z mazilom.

Kontraindikacije

- izrazito pomanjkanje glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;

- starost otrok do 1 leta;

- preobčutljivost za sulfonamide.

Sulfargin se ne sme uporabljati za zdravljenje globokih gnojnih ran in opeklinskih površin z obilnim izločanjem.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Zdravilo je kontraindicirano med nosečnostjo in dojenjem.

Vloga za kršitve jeter

Pri nanašanju mazila na veliko površino je treba spremljati funkcionalno stanje jeter.

Uporaba za kršitve ledvične funkcije

Pri nanašanju mazila na veliko površino je treba spremljati funkcionalno stanje ledvic.

Uporaba pri otrocih

Zdravilo je kontraindicirano pri otrocih, mlajših od 1 leta.

Posebna navodila

Pri nanosu mazila na široko površino je potrebno nadzorovati funkcionalno stanje ledvic, jeter in vsebnost krvnih celic; bolnikom predpisati bogato alkalno pijačo.

Preveliko odmerjanje

Podatki o prevelikem odmerku zdravila Sulfargin niso navedeni.

Interakcija z zdravili

Podatki o interakcijah z zdravilom Sulfargin niso na voljo.

Pogoji za shranjevanje

Mazilo v epruvetah je treba shranjevati pri temperaturi, ki ni višja od 25 ° C. Mazilo v tesno zaprtih kozarcih shranjujte na zaščitenem mestu pred svetlobo pri temperaturi, ki ne presega 25 ° C. Rok uporabnosti - 2 leti.

V hladilniku in zamrzovalniku ne shranjujte tub in bank.

Zdravilo je treba hraniti izven dosega otrok.

Prodajni pogoji za farmacijo

Zdravilo je odobreno za uporabo kot sredstvo za OTC.

Recenzent: Ekaterina (pozitivni pregled)

Od ran na koži bo zagotovo pomagalo

Prednosti: Pospešuje regeneracijo

Slabosti: ni mogoče najti

Sulfargin mi je svetovala moja mama. Lani je bila zelo opekla in zdravila prizadeto mesto s tem mazilom. In letos sem se poškodoval, no, kako sem se poškodoval - padel sem po stopnicah in zelo močno zlomil nogo. A sulfargin - samo pospeši regeneracijo, zato sem se odločil, da jo uporabim, še posebej dokazano orodje. Vsak dan sem si raztrgal rano vsak teden, dobesedno sem vlekel vse pred očmi, nisem sam pričakoval, ampak čez teden dni je skorja izpadla in nastala je nova roza koža. Torej, kot sredstvo za zdravljenje ran, je super. Mimogrede, to mazilo ni povzročilo nobenega pečenja in neugodja v meni, je bilo uporabljeno s srednjim slojem, vse je bilo absorbirano precej hitro. Zato vsem svetujem!

Recenzent: Roxana (negativna ocena)

To bo bolelo, vendar prihrani okužbo.

Koristi: Ekonomična in debela, odpravlja gnoj in okužbe, hitro pozdravi rane in opekline

Slabosti: povzroča pekoč občutek in srbenje, ima mastno teksturo

Mazilo mi je povzročilo zelo močno pekoč občutek takoj po nanosu. Minilo je le pol ure kasneje, vsakič se je ponovilo. Ko je rana postajala malo čistejša, je že prišlo do močnega srbenja, robovi rane so postali otekli in pordeli, pojavil se je izpuščaj. Nelagodje je bilo močno, vendar je bil učinek vreden. Količina gnoja se je zmanjšala že 4. dan po nanosu mazila, po enem in pol tednu je bila gnojna globoka rana popolnoma očiščena, temperatura mi se je normalizirala. Poleg tega se je rana, ki se ni zdravila več kot en teden, hitro začela zdraviti in po 8 dneh se je popolnoma zacelila. Z opečenjem iste zgodbe se je hitro zacelila, vendar je uspelo ustaviti razvoj okužbe. Res je, da je mazilo le poslabšalo boleče občutke in da je bilo potrebno narediti povoje, ker ima zelo mastno, lepljivo teksturo, ki obarva vse.

Pregledal: Maria (pozitivni pregled)

Zelo dobro mazilo za rane, odrgnine in odrezke.

Koristi: Spodbuja hitro celjenje in celjenje ran

Slabosti: ni mogoče najti

Sulfargin uporabljamo dolgo časa. Uporabljam ga predvsem za kose, modrice ali odrgnine pri otroku ali odraslem. Čeprav navodilo govori tako o antimikrobnem delovanju mazila, vendar pred njegovo uporabo, poskušam, če je mogoče, zdraviti rez ali rano z vodikovim peroksidom ali klorheksidinom. Potem sem nanese Sulfargin na obdelano rano. Ta mazilo je brez vonja, gosto strukturirano, vendar se dobro absorbira. Z odličnimi regeneracijskimi lastnostmi spodbuja hitro celjenje in zategovanje rane. Opazila je tudi, da je po nanosu skorja na rani hitrejša. Njen strošek je ekonomičen. Vesel sem, da sem našel to univerzalno in varno orodje za svojo družino.

Avtor ocene: Galina (pozitivni pregled)

Zdravi opekline hitro

Prednosti: učinkovitost, hitrost, varnost

To mazilo svetujem vsem kuharjem začetnikom. Pravkar se naučim kuhati kompleksne jedi in pogosto spalim prste v procesu kuhanja. Nič resnega, ne v tolikšni meri, da bi morali iti v bolnišnico, vendar se koža odlepi in boli prsti. Sulfargin se dobro in hitro spopada z gospodinjskimi opeklinami. Če jo dvakrat dnevno razmažete, boste čez nekaj dni pozabili na težavo. Poleg tega ima baktericidni in protimikrobni učinek ter ne povzroča alergij. Lahko jih očistite in otroke, je varno. Sledi opeklin z uporabo mazila ne ostanejo.

Pregledal: Anna (pozitivni pregled)

Prednosti: cena, kakovost, učinkovitost

Slabosti: ni zaznano

Sulfargin je moja čarobna palica. Mazilo dejansko popolnoma zaceli, rane, praske. V sestavi so srebrni ioni, kot tudi sulfadiazin, ki najverjetneje skupaj blagodejno vplivajo na rane, ki so posledično zakasnele. Prvič je bilo mogoče uporabiti mazilo za zdravljenje tlačnih ran v moji babici, ki je ležala po možganski kapi. Dvakrat na dan sem zdravila splavnice z mazilom, po nekaj nanosih so se izsušili in potem popolnoma izvlekli. Prav tako je bilo možno, da sem doživel učinek Sulfargina, ko sem brezskrbno oparil roko z vrelo vodo. Všeč mi je dejstvo, da mazilo ne draži kože in ne piči, deluje zelo hitro in glavna cena za zdravilo je zelo dostopna.

Naše zdravo življenje

Sulfargin

Sulfargin: pregledi, zdravljenje, uporaba, lastnosti

Pisanje povratnih informacij o Sulfarginu je lahko koristno za tiste ljudi, ki ga še niso uporabljali ali pa jih nameravajo začeti uporabljati.

Kakšna oblika zdravila je na voljo

Kdo izdeluje zdravilo

Talinska farmacevtska rastlina (Estonija)

Kmetija skupine

Antimikrobna sulfa zdravila

Sestava (kaj je proizvedeno)

Aktivna sestavina - Sulfadiazin.

Mednarodno (mednarodno) ime

Sinonimi (analogi)

Farmakološko delovanje

Protimikrobno. Aktivna je proti gram-pozitivnim in gram-negativnim bakterijam (vključno s Pseudomonas aeruginosa), glivami Candide in dermatofiti. V mikrobni celici zavira sintezo folatov (sulfadiazin) in aktivnost encimov, predvsem SH-vsebnih (ionov srebra). Mazilo (srebrov sulfadiazin) ima zmerno osmotsko aktivnost. Pri stiku z eksudati rane pride do počasne disociacije v aktivne sestavine. Približno 10% sulfadiazina in 1% srebra se absorbira v periferni in sistemski krvni obtok. Nanos na obsežne površine rane spremlja povečanje koncentracije sulfadiazina v krvi na 10-20 μg / ml.

Kadar je primerno, da se uporablja

Mazilo, krema - površinske rane in opekline s šibkim izločanjem, trofične razjede, razjede zaradi pritiska, razjede, ki se ne zdravijo (vključno z ranami na panju), odrgnine, presadki kože, keratomikoza. Tablete - pljučnica, možganski meningitis, stafilokokni in streptokokni sepsa ter druge nalezljive bolezni.

Kdaj se ne uporablja

Preobčutljivost, globoke gnojne rane in opekline s hudim izločanjem, pomanjkanje glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nezadostnost delovanja jeter in ledvic, nosečnost in dojenje (ob prekinitvi zdravljenja), neonatalno obdobje (zlasti pri nedonošenčkih) in otroštvo (do 3 mesece) t.

Možni neželeni učinki

Prehodna levkopenija z zmanjšanim številom nevtrofilcev, dispepsija, multiformni eritem, razbarvanje kože in nekroza, intersticijski nefritis, kožne alergijske reakcije, pekoč občutek in bolečina na mestu aplikacije.

Interakcija

Izboljšuje stranske učinke anestetika, amiodarona, antikoagulantov in derivatov sulfonilsečnine, antikonvulzive in antimalarikov, ciklosporina. Verjetnost levkopenije poveča cimetidin.

Način uporabe

Lokalno. Po kirurškem zdravljenju in čiščenju ran, se na poškodovano površino nanese plast (2-4 mm, največ 300 mg) mazila. Morda uvedba povoj, ki se spremeni ne več kot 1-2 krat na dan za 3 tedne.

Presežek norm

Posebna priporočila za uporabo

Z obsežnimi površinami rane je treba nadzorovati celično sestavo periferne krvi ter delovanja jeter in ledvic, imenovanje bogate alkalne pijače.

Način shranjevanja

Na hladnem in suhem mestu.

Pogoji izvajanja

Over-the-counter

Strogo je prepovedano uporabljati samo to zdravilo. Posvetujte se z zdravnikom!

Komentarji

Oksana:

Prej je za zdravljenje ran uporabljala briljantno zeleno, in ko je poskušala zdraviti otrokove praske s sulfarginom, se je takoj ustavila na njej. Zelo priročno uporabo, jaz ne umazam nič z njo, je priročno, da ga nosijo v vrečki. Poleg tega otrok zlahka prenaša proces zdravljenja in zdravljenje je hitro.

Kupim to mazilo za svojega otroka, pogosto si zasluži odrgnine in praske, sulfargin razkuži rano, tako da se ne okuži, razbremeni vnetje. Nekako otrok vlije čaj čez čaj, opeklina je bila majhna, vendar je še vedno bolelo, je tudi razmazan in zdravil z mazilom, ni pustil sledu.

Claudia Petrovna:

Ne tako davno sem naletel na sulfargin, ko je moj vnuk v kuhinji dosegel roko. Super mazilo. Srebrni ioni, ki jih vsebujejo, aktivno opravljajo svoje delo, zahvaljujoč tej sestavi, ima mazilo protibakterijski učinek in razkužuje rane zelo dobro, jih črta skoraj brez puščanja sledi, ne praska, ko se nanese. V navodilih, ki sem jih prebral, da mazilo obravnava trofične razjede, trpim s tem že vrsto let. Poskušal sem in veš, zdaj se ne delim s to drogo, vedno je v mojem kompletu za prvo pomoč!

Jeanne:

Imam zelo resno zgodovino, povezano s sulfarginom, nekoč s prijateljem sva jahala motorno kolo in imela nesrečo. Bil je praktično nezaščiten in je imel resne poškodbe kože! V najbližji lekarni nas je svetovalo, da sulfargin, ki ga nismo obžalovali! Je zelo učinkovito zdravilo, ki ga takoj dezinficira, hitro pozdravi in ​​je povsem enostavno za uporabo!

Renat:

Moja žena nas je prejšnji dan poslala s hčerko na sprehod v Izmailovski park in tam je moja hčerka ugriznila psa. ne smrtonosno, ampak ne lepo! Bil sem zmeden, ne vem, kaj naj naredim, kri prihaja, nimam misli o okužbi. in tu nam je pomagala ena mama, ki je hodila s svojim otrokom in prijazno ponudila Sulfargin. Zelo nujna stvar, želim povedati, da nam je to zdravilo veliko pomagalo in ga razkužilo, rana pa se je hitro zacelila. Zdaj imamo tudi Sulfargin v našem medicinskem kabinetu!

Svojo družino sem naučil, da je prva pomoč za rane, odrgnine, praske in celo opekline sulfargin. Vsakdo ve, kje je, kako in kdaj ga uporabiti. Mislim, da boste vedno nosili s seboj.

Alina:

In smo bili pred kratkim z otrokom na počitnicah, in tako na počitnice, sulfargin prišel prav. Moj sin je že velik človek, vendar še vedno ne more brez abrazij, sulfargin pomaga, hitro pozdravi rane.

Galina:

Obožujem tudi to mazilo, dobro zdravi rane. Za mene, kot za mamo, je le zaklad, za razliko od istega briljantnega zelenega, ne povzroča nelagodja in pomaga hitreje zdraviti rane in praske.

Da, strinjam se, da je to mazilo zelo primerno za otroke. Ponavadi so praske in odrgnine prebarvali z zeleno barvo, toda toliko "rjovenja" je bil od otroka. In najbolj žalosten otrok. Sulfargin "ne grize" in otrok daje mirno brisanje! Torej res nenadomestljiva stvar.

Natalia:

Ena izmed mojih najuspešnejših najdb v zadnjem času. Univerzalno mazilo - od opeklin in kosov - dezinficira, spodbuja hitro celjenje. Namesto zelenke uporabljam Sulfargin - ko moram rano razkužiti in nato še nekaj dni - da se rana hitreje zaceli. Za tiste, ki imajo otroke, mislim, da je nepogrešljiva stvar

Sulfargin

Sulfargin: navodila za uporabo in ocene

Latinsko ime: Sulfargin

ATX koda: D06BA01

Aktivna sestavina: sulfadiazin (Sulfadiazinum)

Proizvajalec: Tallinn Pharmaceutical Plant (Estonija) t

Aktualizacija opisa in fotografija: 22.10.2018

Cene v lekarnah: od 329 rubljev.

Sulfargin - zunanje zdravilo z antibakterijskim, baktericidnim in protiglivičnim učinkom.

Oblika in sestava sproščanja

Dozirna oblika Sulfargina je mazilo za zunanjo uporabo 1%: skoraj bela ali bela, z značilnim vonjem (po 50 g v aluminijastih ceveh, v kartonski sveženj eni cevi).

Sestava 100 mg mazila:

  • učinkovina: srebrov sulfadiazin - 1 mg;
  • pomožne komponente: propilen glikol - 10 mg; tekoči parafin - 23 mg; cetostearil alkohol - 6 mg; Polisorbat 80 - 2 mg; gliceril monostearat 40–55 - 3 mg; propilparahidroksibenzoat - 0,02 mg; metilparahidroksibenzoat –0,08 mg; prečiščena voda - do 100 mg.

Farmakološke lastnosti

Farmakodinamika

Sulfargin je antimikrobno sredstvo širokega spektra; sulfonamid. Ima baktericidni učinek.

Zdravilo je aktivno proti gram-negativnim / gram-pozitivnim bakterijam (Proteus spp., Escherichia coli, Klebsiella spp., Staphylococcus spp.), Dermatofiti in glivice Candida spp.

Baktericidni učinek sulfargina je posledica aktivnosti srebrovih ionov, katerih sproščanje se pojavi v rani zaradi disociacije srebrove soli sulfadiazina. Obstaja zmerna disociacija (sproščanje poteka postopoma), kar zagotavlja stalnost protimikrobnega delovanja. Poleg tega je bakteriostatski učinek sulfadiazina (sproščen tudi med disociacijo srebrove soli sulfadiazina).

Za sulfargin je značilna zmerna osmotska aktivnost. Necrolitske lastnosti zdravila nimajo.

Od skupne količine uporabljenega mazila iz poškodovane rane / površine opekline se absorbira do 1% srebrnih ionov in do 10% sulfadiazina.

Indikacije za uporabo

Sulfarginsko mazilo je predpisano za zdravljenje in preprečevanje gnojnih opeklin in ran z blagim izločanjem, pa tudi razjede in trofične razjede.

Zdravilo se uporablja v naslednjih primerih:

  • zdravljenje svežih opeklin (za preprečevanje infekcijskih zapletov);
  • zdravljenje razjed zaradi pritiska, trofičnih razjed, ran, ki se ne zacelijo (vključno z ranami štori);
  • zdravljenje ran in površin opeklin v fazi I procesa rane z blagim izločanjem;
  • zdravljenje ran in opeklin stopnje I - IIIA v II - III fazi rane.

Kontraindikacije

  • izrazito pomanjkanje glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;
  • nosečnost in dojenje;
  • starost do enega leta;
  • posamezne intolerance na sestavine zdravila.

Uporabi Sulfargin pri zdravljenju globokih gnojnih ran in opeklinskih površin z obilnim izločanjem ni potrebno.

Navodila za uporabo Sulfargin: metoda in odmerjanje

Zdravilo se uporablja zunaj.

Sulfargin mazilo se nanese v tankem sloju (2–4 mm) z odprto metodo ali pod povojem po kirurškem zdravljenju rane in odstranitvi nekrotičnega tkiva.

Jutranje je treba zamenjati 1-2 krat dnevno ali manj. Največji enkratni odmerek - 300 g

Trajanje uporabe - do 3 tedne.

Neželeni učinki

  • lokalne reakcije: redko - kratek lokalni dražilni učinek v obliki bolečine ali pečenja (praviloma po 5–10 minutah poteka samostojno);
  • sistemske reakcije: med dolgotrajnim zdravljenjem v obsežnih opeklinskih območjih - motnje prebavnega sistema, vključno z dispeptičnimi simptomi, spremembe v vzorcu periferne krvi (levkopenija), alergijske reakcije v obliki kožnih manifestacij, značilnih za pripravke sulfanilamida.

Preveliko odmerjanje

Podatki o prevelikem odmerjanju niso predstavljeni.

Posebna navodila

Pri izvajanju zdravljenja na velikih območjih je potrebno nadzorovati funkcionalno stanje jeter in ledvic ter vsebnost krvnih celic.

Med uporabo drog bolniki so pokazali veliko alkalno pitje.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Sulfargin v obdobju nosečnosti in dojenja ni določen.

Uporaba v otroštvu

V skladu z navodili, Sulfargin otroci do 1 leta ni predpisana.

V primeru okvarjenega delovanja ledvic

V primerih uporabe mazila na velikih površinah je treba spremljati stanje ledvične funkcije.

Z nenormalnim delovanjem jeter

Pri uporabi mazila na obsežnih območjih je potrebno nadzorovati stanje delovanja jeter.

Interakcija z zdravili

Podatki o medsebojnem delovanju Sulfargina z drugimi zdravili / zdravili niso na voljo.

Analogi

Analog Sulfargina je Dermazin.

Pogoji za shranjevanje

Shranjujte na temnem mestu pri temperaturi do 25 ° C. Hranite izven dosega otrok. Ne shranjujte v zamrzovalniku ali hladilniku.

Rok uporabnosti - 2 leti.

Prodajni pogoji za farmacijo

Prodano brez recepta.

Sulfargin Reviews

Glede na ocene, Sulfargin je cenovno dostopna in učinkovita droga, ki se uporablja za preležanine, opekline, rane, kose in druge kožne motnje. Mazilo se pogosto uporablja kot reševalno vozilo. Po uporabi zdravila ni vonja, nizke vsebnosti maščob in mehčanja kože. Na razvoj stranskih učinkov praktično ni sporočil.

Cena Sulfargina v lekarnah

Približna cena za Sulfargin (v ceveh po 50 g) je 280–360 rubljev.

Sulfargin: cene v spletnih lekarnah

Sulfargin mazilo 1% 50 g

Sulfargin mazilo 1% 50 g

Sulfargin mazilo 1% tuba 50g

Izobrazba: Rostovska državna medicinska univerza, specialiteta "Splošna medicina".

Podatki o zdravilu so posplošeni, zagotovljeni za informativne namene in ne nadomeščajo uradnih navodil. Samozdravljenje je nevarno za zdravje!

Med kihanjem naše telo popolnoma preneha delovati. Tudi srce se ustavi.

V življenju povprečna oseba proizvede kar dva velika bazena sline.

Povprečna pričakovana življenjska doba levičarjev je manj kot desničarjev.

Delo, ki ni zaželeno osebi, je veliko bolj škodljivo za njegovo psiho kot pomanjkanje dela.

Obstajajo zelo radovedni medicinski sindromi, na primer obsesivno zaužitje predmetov. V želodcu enega bolnika, ki je trpel zaradi te manije, je bilo najdenih 2500 tujih predmetov.

Naše ledvice lahko v eni minuti očistijo tri litre krvi.

Znano zdravilo "Viagra" je bilo prvotno razvito za zdravljenje arterijske hipertenzije.

Ameriški znanstveniki so izvedli poskuse na miših in ugotovili, da lubenov sok preprečuje razvoj žilne ateroskleroze. Ena skupina miši je pila čisto vodo, druga pa lubenico. Posledično so bile posode druge skupine brez holesterola.

Bolezen človeka dobro obvladuje s tujki in brez medicinskega posega. Znano je, da lahko želodčni sok celo raztopi kovance.

Zobozdravniki so se pojavili relativno pred kratkim. Že v 19. stoletju je odtrganje slabih zob odgovarjal navaden brivec.

Ko ljubitelji poljubijo, vsak od njih izgubi 6,4 kalorij na minuto, vendar hkrati izmenjuje skoraj 300 vrst različnih bakterij.

Milijoni bakterij se rodijo, živijo in umrejo v naših črevesjih. Vidimo jih le z močnim povečanjem, če pa se združijo, bi se uvrstili v običajno skodelico za kavo.

Prvi vibrator je bil izumljen v 19. stoletju. Delal je na parnem stroju in je bil namenjen zdravljenju ženske histerije.

Znanstveniki z Univerze v Oxfordu so izvedli vrsto študij, v katerih so ugotovili, da je vegetarijanstvo lahko škodljivo za človeške možgane, saj vodi do zmanjšanja njegove mase. Zato znanstveniki priporočajo, da ribe in meso ne izločijo iz prehrane.

Včasih je bilo, da zejanje obogati telo s kisikom. Vendar je bilo to mnenje zavrnjeno. Znanstveniki so dokazali, da z zevanjem človek ohlaja možgane in izboljša njegovo delovanje.

Med pogostimi urološkimi boleznimi se razlikujejo urolitijaze (ICD). To je približno 30-40% vseh takih bolezni. Ko so režnjevi.

SULPHARGIN navodila za uporabo, analogi, cene, ocene

Ocenjene cene:

  • mazilo za zunanjo uporabo: 276 - 348 rubljev.
  • mazilo za zunanjo uporabo? : 281 - 301 rub.

Počitnice: brez recepta

Kombinirano navodilo

Oblika, sestava in embalaža za sproščanje

Mazilo za zunanjo uporabo 1% bel ali skoraj bele barve, z značilnim vonjem.

Pomožne snovi: vazelinsko olje, propilen glikol, cetil stearil alkohol, glicerol monostearat 40-55, polisorbat 80, metil para-hidroksibenzoat, propil para-hidroksibenzoat, prečiščena voda.

50 g - aluminijaste cevi (1) - kartonske škatle.
800 g - plastične pločevinke.

Indikacije

Pri odraslih in otrocih, starejših od 1 leta, za preprečevanje in zdravljenje gnojnih ran in opeklin z blagim izločanjem ter trofičnih razjed, preležanin:

- pri predelavi svežih opeklin, da se prepreči razvoj okužbe;

- za zdravljenje ran in površin za opekline v prvi fazi procesa rane z blagim izločanjem;

- za zdravljenje ran in stopenj opeklin I-IIIA v drugi in tretji fazi rane;

- za zdravljenje trofičnih razjed, preležanin, nezdravilnih ran (vključno z ranami štori).

Način odmerjanja
Neželeni učinki

Sistemske reakcije: pri dolgotrajni uporabi Sulfargina na obsežnih površinah opeklin so možne motnje prebavnega sistema in spremembe v vzorcu periferne krvi (levkopenija), dispeptični simptomi in kožne manifestacije alergijskih reakcij, značilnih za pripravke sulfanilamida.

Lokalne reakcije: redko - kratkotrajno lokalno draženje (pekoč občutek, bolečina), ki ponavadi izginejo sami po sebi v 5-10 minutah po nanosu povoja z mazilom.

Kontraindikacije

- izrazito pomanjkanje glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;

- starost otrok do 1 leta;

- preobčutljivost za sulfonamide.

Sulfargin se ne sme uporabljati za zdravljenje globokih gnojnih ran in opeklinskih površin z obilnim izločanjem.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem
Uporaba pri otrocih
Posebna navodila
Preveliko odmerjanje
Interakcija z zdravili
Prodajni pogoji za farmacijo
Pogoji za shranjevanje

Mazilo v epruvetah je treba shranjevati pri temperaturi, ki ni višja od 25 ° C. Mazilo v tesno zaprtih kozarcih shranjujte na zaščitenem mestu pred svetlobo pri temperaturi, ki ne presega 25 ° C. Rok uporabnosti - 2 leti.

V hladilniku in zamrzovalniku ne shranjujte tub in bank.

Zdravilo je treba hraniti izven dosega otrok.

Vloga za kršitve jeter
Uporaba za kršitve ledvične funkcije
Farmakodinamika

Aktivna proti gram-pozitivnim in gram-negativnim bakterijam, kot tudi številnim Candidam in dermatofitam. Baktericidni učinek je posledica srebrovih ionov, sproščenih med hidrolizo srebrove soli sulfadiazina, in je dopolnjen z bakteriostatičnim učinkom sulfadiazina. Mazilo ima zmerno osmotsko aktivnost.

  • smetana za zunanjo uporabo: 221 - 692 rubljev.

Še nimam otrok, vendar imam moža. ki je slabši od otroka. kot vedno se zgodi nekaj na vikend. Na te drsalke smo hodili, da bi se na te vikende naučili drsati, tako da so prišli s prsti in praskami, čeprav mi je bilo dovolj padca, se moj mož na tem ni ustavil. Zdaj in mi razmažemo s sulfargin mazilom. In se celo boji predstavljati. kaj je naredil ta vikend.

Vsaka mama bi morala imeti sulfargin v kompletu za prvo pomoč. On me je že večkrat rešil, nam ni treba niti iti domov na sprehod, saj je z nami vedno mazilo in voda v steklenici. Tako hitro vse zdravi. Dobro je, da je starejša sestra, zato ni tako dobra mazila, kot to priporoča. najprej poskusi s svojim tomboyom in potem pravi, da je vredno kupiti ali ne)))

Naša hčerka je pred kratkim prišla domov iz šole s takšno prasko na obrazu, da sem mislil, da bo brazgotina ostala z njo. Moja žena je hitro predelala peroksid in jaz sem tekel v lekarno. Torej mi je dekleta farmacevta svetovala, naj kupim sulfargin mazilo in ga razbarvam z njo. Tako dobro nam je to mazilo pomagalo. TTT praske so zacelile in brazgotina ni ostala. Moja hčerka je pravkar rekla, da je to njen sošolec, ki je tako opraskan. Roke bi odtrgale tega sošolca.

Najlepša hvala za povratne informacije. Kupil sem sulfargin mazilo in pred dvema dnevoma sem ga moral uporabiti. Sin je padel na sprehod in na obrazu in kolenu dobil praske, pa tudi nekaj manjših prask. Prišel sem domov in ga pomazilil z mazilom. Vse je že tako dobro živelo. In glavni otrok je že velik 8 let, vendar ga ne morete širiti z zeleno barvo. Sedaj bomo uporabili mazilo.

In že smo imeli prvo drgnjenje. Moja hčerka je tekla v vrtec na ulici in tako močno padla, da je v hlačah dobila modrico. Naš učitelj mi je dal otroka in me dal, čeprav je bil obdelan. vrnili so se domov, zato sem jo najprej umila z odrgnjenjem, čeprav je bila čista, nato pa zmešala sulfargin z mazilom in veš, da mi je učitelj dal cevko, tako da so otroci dobili prvo pomoč za odrgnine, ampak nekako je bilo neumno, niti ne bi se umrli z grozo.

V kompletu za prvo pomoč imam vedno sulfargin. Sin gre v nogomet, tako da pogosto z odrgninami prihaja trening in moja hči gre na ples in tam se ne zgodi brez incidentov. Torej z mehom zavijem in vse hitro zdravim. In najpomembnejša stvar je brez brazgotin, drugače jo ima fant, ne pa dekle.

s prihodom poletja sem kupila več sulfargina, ker vem, da bo veliko uporabljena. Moji sinovi imajo takšen vtis, da preprosto ne morejo hoditi, ker po ulici vsi pridejo v praske in odrgnine. Vsekakor pa bom vzel sulfargin in ga vzel s seboj na počitek, ker se tudi ne dolgočasijo, jih bom zdravil z odrgninami in praskami z mazilom.

Sulfargin je dobra mazilo, ki pomaga pri celjenju opeklin in prask, po naključju se mi je zdelo, da sem kupil v lekarni, ko je mačka praskala po celotni roki. Ja, in jaz vzamem s seboj na vseh potovanjih, ljubim ekstremne vrste počitka, in tam razumeš, brez prask in odrgnin, to ne stori.

No, ne vem, kako naj gre za ležišča, hvala Bogu, da nihče ne potrebuje takšne pomoči, ampak skoraj vsak dan imamo praske, imam celo vtis, da jih sin privlači, potem bo padel, potem bo dekle praskalo, in če je vse dobro, Jaz se bom držala mačke)))) Torej z sulfarginom, potem sem vse brusil, mi je všeč, da se vse praske hitro zacelijo in se tudi ne spomnimo Zelenke.

Sulfargin za nas je bil tisto poletno odrešenje, kolena so ves čas podrla. Moj sin je začel z asfaltno boleznijo, kot pravijo, teče in se spotakne zaradi odrgnin in prask na kolenih in rokah, da je ne bi zmešal z zeleno barvo, kupil sem sulfargin v lekarni po nasvetu farmacevta, tako da so zacelili svoje padce. Kmalu ponovno poleti, zato sem jih že kupil.

mazilo in res zdorovskaya. Razmazil sem vse in ji vse) padel, zadel, opraskal, opekel, razsekal. vedno pomaga Sulfargin. vse zdravi hitro, enostavno in brez posledic

Ko je naša babica ležala po možganski kapi, so zdravljenje prekrili predvsem s pomočjo Sulfargin mazila. Stane povsem sprejemljivo, glavna aktivna sestavina pa so srebrove soli, sulfonamid. Deluje na široko paleto različnih vrst bakterij in gliv. Na splošno je bilo mazilo izjemno učinkovito. Mimogrede, na njej ni sledi, kar je prav tako pomembno.

Zelo močan antibakterijski učinek! Sin je neuspešno padel s kolesa in rana na kolenu se dolgo ni zacelila, zjutraj in zvečer je s Sulfarginom nanesla povoj - po nekaj dneh se je rana izsušila! Sestoji iz srebrovih ionov, zato je popolnoma »naravni« mehanizem delovanja, ne pa neke vrste kemija.

Zaceli rane hitro, zacelili so pljucnice v babici - rane zacelijo s skorjo v nekaj dneh, zelo dobro absorbirajo. Majhne opekline v kuhinji ali kosi so prav tako odlične, tudi če jih razmažete le enkrat na dan, čeprav je v navodilih zapisanih 2-3 navodil.

Sulfargin se je po nasvetu prijatelja, v maju spočil v gozdu, in sem se nerodno zgrabil v vročem loncu - moja dlan je bila pokrita z velikimi mehurji, niti me stisnila roke, niti ni odtrgala roke. Sulfargin - samo najdba v tem primeru, so mehurji hitro odnesli in skoraj ni bilo opeklin.

Dobra in poceni mazilo. Potem, ko sem ga uporabil za zdravljenje razlitega vrele vode moje hčere, ga vedno držim pri roki. Še posebej poleti na dachi, saj se nenehno pojavljajo vse manjše poškodbe in v naši vasi ni nobenega zdravnika. S tem mazilom v kompletu za prvo pomoč se počutim bolj umirjeno.

Zdravilo "Sulfargin" ima baktericidni učinek, deluje proti dermatofitom, glivicam, gram-pozitivnim in gram-negativnim bakterijam. Uporablja se lahko za zdravljenje odprtih ran, kjer pride do disociacije srebrove soli sulfadiazina in sproščanja srebrovih ionov, ki imajo baktericidni učinek. Trajanje zdravljenja je do tri tedne; Največji enkratni odmerek zdravila je 300 g. Mazilo lahko povzroči pekoč občutek, ko ga nanesemo na poškodovano površino, nelagodje pa običajno izgine v 3-10 minutah. Po predhodnem posvetovanju s pediatrom lahko orodje uporabite za obvladovanje prask in odrgnin pri otrocih.

"Sulfargin" - mazilo z baktericidnim učinkom. Uporablja se za zdravljenje opeklin I-III stopnje, gnojnih ran in trofičnih razjed v obdobju poslabšanja. Kot pri vsakem medicinskem pripomočku, morate biti previdni pri uporabi. Dolgotrajna uporaba zdravila na obsežnih poškodovanih površinah ni priporočljiva - možna manifestacija dispeptičnih in kožnih alergijskih reakcij, v redkih primerih lahko pride do kršitve prebave in levkopenije. Pri obdelavi velikega prostora je potrebna kontrola sestave krvi in ​​funkcionalnega stanja ledvic in jeter. Pri zdravljenju bolnikov morate prejeti veliko alkalne pijače. "Sulfargin" je kontraindiciran v starosti enega leta, med nosečnostjo, dojenjem, izrazito pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze in povečano občutljivostjo na sestavine. Ni priporočljivo za zdravljenje opeklinskih površin z obilnim izločanjem in globokimi gnojnimi ranami.

Mazilo "Sulfargin" je antimikrobno sredstvo širokega spektra. Značilen je z zmerno osmotsko aktivnostjo, nima nekrotičnih lastnosti. Uporablja se za preprečevanje in zdravljenje opeklin z blagim izločanjem, zdravljenje gnojnih ran, preležanin in trofičnih razjed. Lahko se uporablja za otroke, starejše od enega leta. Nanaša se zunaj, nanaša se s tanko plastjo (do štiri milimetre) na poškodovano površino z odprto metodo ali pod povojom, v drugem primeru pa je treba povoj spremeniti enkrat ali dvakrat, da se potrka. Mazilo ima pomembno prednost - trak iz gaze se ne lepi na rano in ga je enostavno odstraniti. Hitro obvladuje gnojne procese in lajša bolečine.

Ne delamo brez sulphargin, otrok pogosto pade in so odrgnine ali praske, jaz umivam rano in naredim povoj s to mazilo, razkuži rano in odstrani vnetje, nismo ranili več kot eno rano. Sulfargin tudi hitro pozdravi obara, brez sledov.